Training weerbaar communiceren voor pubers

De training weerbaar communiceren voor pubers
Voor pubers zijn er niet zoveel leuke en uitdagende trainingen beschikbaar. En toch zijn er veel vragen op het gebied van emoties en gedrag bij pubers. De ene puber is voortdurend brutaal en de ander laat over zich heen lopen.  En op school en bij vrienden doen ze dat precies andersom dan thuis.
 
Als ouder maak je je zorgen over hoe onhandig je puber reageert in sociale situaties.  Soms denk je dat het nooit meer goed komt en modder je maar door.
 
Waarom deze training over emoties, gedrag en weerbaarheid?
Pubers worden veel gecorrigeerd op hun gedrag. Meestal krijgen pubers te horen wat er niet goed is aan hoe ze zaken aanpakken en wat ze fout doen in een situatie.
Trainingen zijn vooral gericht op het aanleren van vaardigheden en gedrag waardoor er geen connectie is met wie de pubers is en wat zijn diepste behoefte is.
De training weerbaar communiceren begint bij het begin en is compleet anders van inhoud en opbouw dan andere trainingen.
Willen pubers meedoen aan trainingen dan moet het voor hen wel iets opleveren waar ze iets aan hebben in het dagelijks verkeer.
En dat is precies wat deze training biedt. Niet het voordeel van ouders en leerkrachten staat voorop, maar het voordeel voor de puber in verschillende situaties. Zowel voor thuis, op school, bij vrienden en eventueel voor het werk leert een puber hoe het op een elegante manier zijn zin kan krijgen met instandhouding van een goede relatie met de ander.