kindercoach

Wat is kindercoaching

Kindercoaching is een kortdurende, praktische en oplossingsgerichte manier om kinderen te begeleiden in hun ontwikkeling, als het allemaal even niet zo lekker loopt.

Waarom een kindercoach 
In ieders kinderleven komen situaties voor dat kinderen bang zijn om te gaan slapen, boos zijn, geen zin hebben, iets niet durven. Soms is daar een duidelijke aanleiding voor. Bijvoorbeeld een overlijden, een echtscheiding of een verhuizing. Soms is het onduidelijk  waar het gevoel of het gedrag vandaan komt. Soms gaat het vanzelf weer over; soms ook niet.

Dan is er nét iets meer nodig..........

Hiermee gaan we aan het werk door te zoeken welke gedachten er zijn en welk gedrag we tegenkomen. We gaan van het probleem, rood, naar de oplossing kijken en zoeken, groen. Vaak hebben kinderen zelf de oplossing al in zich die met hulp gevonden wordt. Ik begeleid hen en daarbij ook de ouders om de oplossing te vinden.

Werkwijze

Kennismakingsgesprek
In dit gesprek leren we elkaar kennen en kijken we of ik de juiste persoon ben voor je hulpvraag en begeleiding.

Sessies
Het kind staat tijdens de sessies centraal. De ouder mag bij de sessies aanwezig zodat de verbetering thuis door kan gaan. Voor een kind kan dit prettig zijn en geeft het een veilig gevoel. 
Een sessie duurt 50 minuten.
De ervaring leert dat er na 3-5 afspraken verbetering is te zien. Aan het eind van iedere sessie bekijken we of een vervolg afspraak nodig is.

 

Ik ben geen gesprekspartner voor derden. Wanneer het nodig is help ik het gesprek voor te bereiden.